În ce lume trăim?

Închipuiţi-vă că trăiţi într-o lume în care orice om salută, răspunde politicos, zâmbeşte chiar dacă nu vă cunoaşte… O lume în care oamenii nu înjură, nu se bruschează, nu mint… O astfel de lume nu există.
Cu toate astea, este exact lumea despre care le vorbim copiilor noştri când sunt mici: o lume frumoasă, în care ei trebuie să se comporte astfel încât să fie apreciaţi şi respectaţi, o lume în care agresivitatea, minciuna şi haosul nu-şi au locul. 
Mai târziu, copiii noştri cresc şi se trezesc într-o altă lume decât cea despre care le-am vorbit noi în primii lor ani de viaţă. Şi nimeresc în plin haos, într-o lume în care tot ceea ce ştiau ei devine greu recognoscibil, în care degradarea umană şi călcarea în picioare a valorilor sunt la ordinea zilei. Cine a schimbat între timp lumea? De ce noi le vorbim copiilor despre lucruri care ar trebui să le înfrumuseţeze viaţa, dar ajungem să ne întrebăm peste ani unde au dispărut toate acestea şi cum am putea redeveni ceea ce, de fapt, am vrut şi am fi putut fi?... 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Depresia, “strigatul tacut dupa iubire ! “

Despre intimitate, in relatia analitica

Despre noi si viata - asa cum e sau nu e ea